Cornul abundentei

de Carmen in Reteta de vedeta, 30 Aug 2016 | 367 vizualizari

 

Cornul abundentei, de obicei il fac in preajma sarbatorilor, momentul in care cu totii ne dorim si dorim tututror toate cele bune.


Gandindu-ma ca reusesc sa ajung la intalnirea Bucatarasilor de la Paltinis 2016 fie si pentru cateva ore, am vrut sa le transmit tot ce-i mai bun ! Cornul - a fost mesajul meu de bine !


Bunica mea ne facea mereu insa din coca moarta si-l pastra de frumusete pana la Pasti. Eu am cautat o reteta comestibila pentru ca nu suport sa arunc mancarea. Intai am facut din aluat de cozonac ca mai apoi, Petro, prietena mea mi-a sugerat-o si dupa testare am decis ca este cea mai potrivita

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie de 42 g
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornul abundentei:

Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut. 

Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta foarte putin pana iese un aluat neted si nelipicios. Se lasa la crescut in timp ce formam conul pe care vom monta cornul.

Din restul de compozitie am facut saratele ungandu-le cu ou si presarandu-le cu branza sarata si ce ai la indemana sau dupa inspiratie

 

TIPS-URI

1

cu alte ocazii am decorat platoul si cu fructe de sezon printre prajiturile care parca se revarsau din cornu

2

va garantez ca in orice situatie are un impact grozav si creeaza bucurie pe langa mesajul pe care-l transmite

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornul abundentei 454661
retete culinare - Cornul abundentei 454662
retete culinare - Cornul abundentei 454663
retete culinare - Cornul abundentei 454664
retete culinare - Cornul abundentei 454665
retete culinare - Cornul abundentei 454666
retete culinare - Cornul abundentei 454667
retete culinare - Cornul abundentei 454668

COMENTARII (14)

mirela0911 1

03.09.2016, 19:38

Baiatul meu a papat si am reusit sa rup si eu o bucatica, foarte bun!

Carmen 1

03.09.2016, 22:38

te pup Mirela, noroc ca am martori

Constelatialeu 1

05.09.2016, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S