Cornulete

de La Ancuta in Prajituri, 13 Mar 2011 | 23477 vizualizari

 

Le-as putea numi "cornuletele copilariei mele". Este o reteta pe care mama o facea destul de des, iar noua ne placeau foarte mult. Nu le-am facut pana acum pentru ca ramasesem cu impresia ca dureaza foarte mult :). Azi mi-am amintit si de ce dura mult: pentru ca mama nu facea niciodata o singura portie...Asa se intampla la familii numeroase (trei persoane cu tot cu mama... hihihi).
Dar sa revenim la cornuletele noastre. Nu sunt chiar atat de complicat de facut si sunt fragede si foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1 pahar lapte (vezi foto)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita drojdie uscata (sau putina drojdie proaspata)
  • 250 g unt sau untura
  • rahat taiat bucatele
  • miez de nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si usor de modelat. La nevoie se mai adauga faina.

Intindem aluatul pe masa bine infainata in foaie subtire. Cu rola zimtata taiem patrate cu latura de 5- 6 cm.
Intr-un colt punem o bucatica de rahat sau un sfert de miez de nuca si rulam formand un cornulet.

Se aseaza cornuletele in tava unsa cu unt si se coc la foc mediu pana se rumenesc usor pe margini.

Fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete-0
Cornulete-1
Cornulete-2
Cornulete-3
Cornulete-4
Cornulete-5
Cornulete-6
Cornulete-7
Cornulete-8

COMENTARII (43)

La Ancuta

La Ancuta 1

03.06.2011, 11:36

Multumesc Eduard

jean59

jean59 1

05.03.2014, 13:53

O mica modificare dar foarte importanta .Ca aceste cornulete sa fie f f f fragede in loc de unt sau untura folositi osanza .

La Ancuta

La Ancuta 1

05.03.2014, 14:07

Jena59, aceasta reteta este cu unt sau untura. Nu am folosit niciodata osanza. Pentru cornulete cu osanza folosesc reteta aceatsa: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-osanza-50637.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!