Cornulete alb-negru

de diaconta in Prajituri, 30 Oct 2010 | 11097 vizualizari

 

E o reteta foarte cunoscuta,dar mult prea migaloasa......"again" am pierdut mult prea mult timp in bucatarie.

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 1 kg faina alba
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina sare

Sirop:

  • 400 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de lamaie

Umplutura:

  • eu am pus dulceata de caise  si de cirese
  • lamaie
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete alb-negru:

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.

Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie.

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt si putina sare.

Daca drojdia a dospit ( amea apucase sa dea pe dinafara de faloasa ce era) se pune peste faina,impreuna cu ouale batute.

Se amesteca si se adauga pe rand laptele caldut pana cand se obtine consistenta dorita pentru un aluat dospit.

Se framanta cel putin 15 minute.Apoi se imparte in doua jumatati.La una se adauga cele doua linguri de cacao amestecate cu putin lapte.

Se lasa la dospit pentru o ora.

Din cele doua compozitii se fac bilute,astfel incat sa avem acelasi numar de bilute "albe" si "negre".

Din bilute se intinde o foaie rotunda si se suprapune o foaie alba si una cu cacaua.

Se taie in triunghiuri,se pune dulceata(finetti,rahat,nuca) si se ruleaza in forma de cornulet.Asta nu mi-a iesit prea bine.

Se pun la cuptorul incins aproximativ 20 de minute.

Din 400 grame zahar,400 ml apa si zeama de lamaie se face un sirop destul de gros.

Cand sunt coapte cornuletele,se dau asa fierbinti prin sirop,se scot si se pun pe un platou.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

diaconta 1

31.10.2010, 17:51

Nadina sunt convinsa ca ti-au iesit mai frumoase decat ale mele

maria_claudia 1

31.10.2010, 18:56

foarte frumoase

diaconta 1

31.10.2010, 18:59

multumesc Maria Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata