Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 7147 vizualizari

 

vazand cat de gustos e aluatul cu pasta de ardei (folosit la prepararea pizzei) rapid m-am gandit sa mai prepar o portie, si sa-l combin cu branza telemea. Au iesit niste cornulete GROZAVE! ;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • cca 500 gr. faina alba
  • fulgi de ovaz. cca 50 gr.
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 250 ml
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura frunza uscata de telina
  • 2 linguri seminte de in zdrobite la robot

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea de oi
  • 2 albusuri
  • 1 iaurt natural
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 1 cutiuta lapte condensat (pentru cafea)
  • seminte de susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si amestecam.

Punem restul de apa calduta,semintele de in, frunzele de telina si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura dupa cum urmeaza:

-zdrobim branza cu o furculita, adaugam iaurtul, albusurile si grisul, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza preparata anterior.

Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 5 bile de aluat ramase.

Se ung cu galbenus batut cu laptele condensat, se presara  seminte de susan si sare, daca mai este nevoie si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

laura_n 1

23.02.2014, 14:10

Clau, biig like! ma innebunesti de pofta!

Teo 1

23.02.2014, 21:22

cat or fi de gustoase!!!

claudiaO 1

24.02.2014, 10:18

super bune ! trerbie sa incerc si eu retata ta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cascaval