Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2014 | 3948 vizualizari

 

vazand cat de gustos e aluatul cu pasta de ardei (folosit la prepararea pizzei) rapid m-am gandit sa mai prepar o portie, si sa-l combin cu branza telemea. Au iesit niste cornulete GROZAVE! ;)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • cca 500 gr. faina alba
  • fulgi de ovaz. cca 50 gr.
  • 3 linguri pasta de ardei
  • sare dupa gust
  • 1 pachetel drojdie
  • 2 oua
  • apa calduta 250 ml
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura frunza uscata de telina
  • 2 linguri seminte de in zdrobite la robot

Umplutura:

  • 200 gr. branza telemea de oi
  • 2 albusuri
  • 1 iaurt natural
  • 2 linguri gris

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 1 cutiuta lapte condensat (pentru cafea)
  • seminte de susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si amestecam.

Punem restul de apa calduta,semintele de in, frunzele de telina si incorporam intreaga cantitate de faina. Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura dupa cum urmeaza:

-zdrobim branza cu o furculita, adaugam iaurtul, albusurile si grisul, amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza preparata anterior.

Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 5 bile de aluat ramase.

Se ung cu galbenus batut cu laptele condensat, se presara  seminte de susan si sare, daca mai este nevoie si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-0
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-1
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-2
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-3
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-4
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-5
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-6
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-7
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-8
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-9
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-10
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-11
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-12
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-13
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-14
Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza-15

COMENTARII (21)

laura_n

laura_n 1

23.02.2014, 14:10

Clau, biig like! ma innebunesti de pofta!

Teo

Teo 1

23.02.2014, 21:22

cat or fi de gustoase!!!

claudiaO

claudiaO 1

24.02.2014, 10:18

super bune ! trerbie sa incerc si eu retata ta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!