Cornulete bicolore

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 14380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : aluat : 300 ml. lapte  100 gr. zahar  200 ml. ulei  3 oua mari  2 pliculete drojdie uscata - echivalentul a 50 gr.drojdie proaspata = 2 cubulete  2 linguri cacao  1 pliculet praf copt  1 lingurita esenta rom  900 gr. faina  vf.cutit sare  sirop :250 gr. zahar  200 ml. apa  umplutura :rahat  crema finetti  nuci macinate 
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:

Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit )
Batem ouale + vf.sare + ulei.
Dizolvam zaharul in laptele caldut.
Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( + maiaua in cazul in care folosim drojdie proaspata).
Impartim coca in 2 si in una din parti incorporam cacao.
Lasam la dospit, la cald cca 30 minute.
Impartim fiecare jumatate in 6-8 bucati. Sa fie egal nr. de bucati albe cu cele cu cacao.
Intindem o foaie alba rotunda, peste care suprapunem o foaie cu cacao. Le mai intindem putin cu sucitorul ca sa se lipeasca bine.
Taiem in 4-6-8 raze, depinde cat de mari vrem cornuletele.
Intoarcem cu partea alba in sus si punem rahat/nuca/finetti. Atentie la finetti, puneti 1 lgta dar nu cu vf. altfel curge.
Rulam, punem in tava si coacem (in cuptorul preincalzit) cca 20 minute pana se rumenesc putin.
Facem siropul din apa+ zahar pe foc.
Cand sunt fierbinti le bagam in siropul de zahar si optional le tavalim prin nuca macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Raluka 1

07.06.2010, 23:51

Imi permit sa iti sar eu in ajutor Triunghiurile care se formeaza se ruleaza cornulete incepand sa rulezi baza triunghiului si terminand cu varful acestuia. Sper ca ai inteles ceva

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec dungat