Cornulete bicolore

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 9954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente : aluat : 300 ml. lapte  100 gr. zahar  200 ml. ulei  3 oua mari  2 pliculete drojdie uscata - echivalentul a 50 gr.drojdie proaspata = 2 cubulete  2 linguri cacao  1 pliculet praf copt  1 lingurita esenta rom  900 gr. faina  vf.cutit sare  sirop :250 gr. zahar  200 ml. apa  umplutura :rahat  crema finetti  nuci macinate 
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore:


Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit )

Batem ouale + vf.sare + ulei.

Dizolvam zaharul in laptele caldut.

Framantam faina + ouale batute + zaharul dizolvat + esenta rom+ praful de copt ( + maiaua in cazul in care folosim drojdie proaspata).

Impartim coca in 2 si in una din parti incorporam cacao.

Lasam la dospit, la cald cca 30 minute.

Impartim fiecare jumatate in 6-8 bucati. Sa fie egal nr. de bucati albe cu cele cu cacao.


Intindem o foaie alba rotunda, peste care suprapunem o foaie cu cacao. Le mai intindem putin cu sucitorul ca sa se lipeasca bine.

Taiem in 4-6-8 raze, depinde cat de mari vrem cornuletele.

Intoarcem cu partea alba in sus si punem rahat/nuca/finetti. Atentie la finetti, puneti 1 lgta dar nu cu vf. altfel curge.

Rulam, punem in tava si coacem (in cuptorul preincalzit) cca 20 minute pana se rumenesc putin.


Facem siropul din apa+ zahar pe foc.

Cand sunt fierbinti le bagam in siropul de zahar si optional le tavalim prin nuca macinata.



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete bicolore 5471
retete culinare - Cornulete bicolore 5472
retete culinare - Cornulete bicolore 5473
retete culinare - Cornulete bicolore 5474
retete culinare - Cornulete bicolore 5475
retete culinare - Cornulete bicolore 5476
retete culinare - Cornulete bicolore 5477

COMENTARII (2)

Raluka 1

07.06.2010, 23:51

Imi permit sa iti sar eu in ajutor Triunghiurile care se formeaza se ruleaza cornulete incepand sa rulezi baza triunghiului si terminand cu varful acestuia. Sper ca ai inteles ceva

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!