Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Eu am umplut cornulete si cu nutella ....
Adaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic. Impartim aluatul in doua parti egale. Peste o parte adaugam 3 lg cacao si framantam pana aluatul prinde o culoare uniforma. Lasam aluatul la dospit acoperit aprox 40 de minute in loc cald.
Cand aluatul a dospit impartim atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 bucati. Se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire. Se pune peste foaia colorata, foaia alba si se taie in forma de triunghi. Se pune pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat, apoi se ruleaza. Se pun in tava acoperita cu foaie de copt. Preincalzim cuptorul la 18 grade si se dau cornuletele la copt pentru cca 15-20 minute. Se lasa la racit.
Eu am facut siropul cu 15 minute inainte ca cornurile sa fie gata. Punem intr-o oala 5 linguri de apa, dam la foc mic. Dupa cca 3 minute adaugam 4 linguri de zahar, lasam sa se topeasca, iar la sfarsit adaugam cocos. Lasam la racit.
Cand s-a racit dam cornuletele prin sirop si servim!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult