Cornulete bicolore cu cocos

de pity19 in Dulciuri, 21 Mar 2014 | 6291 vizualizari

 

Eu am umplut cornulete si cu nutella ....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 250 gr unt ,
  • un plic drojdie ,
  • 3 linguri zahar ,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 3 lg cacao ,
  • doua oua,
  • un galbenus ,
  • rahat ,
  • nutella ,
  • cocos ,
  • zahar pentru sirop ,
  • apa .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore cu cocos:

Adaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic. Impartim aluatul in doua parti egale. Peste o parte adaugam 3 lg cacao si framantam pana aluatul prinde o culoare uniforma. Lasam aluatul la  dospit acoperit aprox 40 de minute in loc cald.

Cand aluatul a dospit impartim atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 bucati. Se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire. Se pune peste foaia colorata, foaia alba si se taie in forma de triunghi. Se pune pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat, apoi se ruleaza. Se pun in tava acoperita cu foaie de copt. Preincalzim cuptorul la 18 grade si se dau cornuletele la copt pentru cca 15-20 minute. Se lasa la racit.

Eu am facut siropul cu 15 minute inainte ca cornurile sa fie gata. Punem intr-o oala 5 linguri de apa, dam la foc mic. Dupa cca 3 minute adaugam 4 linguri de zahar, lasam sa se topeasca, iar la sfarsit adaugam cocos. Lasam la racit.

Cand s-a racit dam cornuletele prin sirop si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu rahat