Cornulete bicolore cu cocos

de pity19 in Dulciuri, 21 Mar 2014 | 2071 vizualizari

 

Eu am umplut cornulete si cu nutella ....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 250 gr unt ,
  • un plic drojdie ,
  • 3 linguri zahar ,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 3 lg cacao ,
  • doua oua,
  • un galbenus ,
  • rahat ,
  • nutella ,
  • cocos ,
  • zahar pentru sirop ,
  • apa .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore cu cocos:

Adaugam faina intr-un vas, punem zaharul, zaharul vanilat, apa calda, 2 oua batute cu furculita, drojdia si untul. Amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mana pana se formeaza un aluat elastic. Impartim aluatul in doua parti egale. Peste o parte adaugam 3 lg cacao si framantam pana aluatul prinde o culoare uniforma. Lasam aluatul la  dospit acoperit aprox 40 de minute in loc cald.

Cand aluatul a dospit impartim atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 bucati. Se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire. Se pune peste foaia colorata, foaia alba si se taie in forma de triunghi. Se pune pe fiecare triunghi cate o bucata de rahat, apoi se ruleaza. Se pun in tava acoperita cu foaie de copt. Preincalzim cuptorul la 18 grade si se dau cornuletele la copt pentru cca 15-20 minute. Se lasa la racit.

Eu am facut siropul cu 15 minute inainte ca cornurile sa fie gata. Punem intr-o oala 5 linguri de apa, dam la foc mic. Dupa cca 3 minute adaugam 4 linguri de zahar, lasam sa se topeasca, iar la sfarsit adaugam cocos. Lasam la racit.

Cand s-a racit dam cornuletele prin sirop si servim!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete bicolore cu cocos-0
Cornulete bicolore cu cocos-1

COMENTARII (5)

simonacallas 1

21.03.2014, 20:56

Pushaa 1

21.03.2014, 21:12

foarte bune!

MotanLaOale 1

22.03.2014, 00:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04