Cornulete cu bors

de cec in Dulciuri, 5 Mai 2011 | 6492 vizualizari

 

Avand niste bors ramas m-am gandit sa fac ceva dulce si cum copiilor le plac cornuletele am cautat pe net o reteta si am dat de asta in mai multe locuri asa ca am pus mana pe treaba

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 ml untdelemn
  • 100 ml bors
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamiie
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • Umplutura am folosit:
  • visine din dulceata,
  • nuci din dulceata (verzi)
  • coaja de pepene verde din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga untdelemnul, sarea, borsul, coaja de lamiie, la sfirsit faina;

Dupa ce se framanta bine cu mana, 6-7 minute, aluatul se lasa, intr-un loc caldut, sa creasca cca 30 minute, pana isi dubleaza volumul;

Se pune apoi, pe o foaie de naylon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale, fiecare bucata se modeleaza in forma de minge;

Aluatul este elastic, se lucreaza usor, fiecare bucata se intinde, cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse, aceasta se taie cu ruleta sau cu cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri;

La baza fiecarui triunghi se pune cite 1/2 lingurita cu marmelada sau umplutura de nuca si apoi triunghiurile se ruleaza de la baza spre varf, obtinandu-se cornulete, care se asaza in tava neunsa, la distanta de 1 1/2 cm intre ele si se lasa sa creasca 15 minute;

Se coc la foc mijlociu, 20 - 25 minute, pana cand se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sunt foarte fragede si gustoase.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu bors-0
Cornulete cu bors-1
Cornulete cu bors-2
Cornulete cu bors-3
Cornulete cu bors-4
Cornulete cu bors-5

COMENTARII (13)

cristiana_dana

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:43

bunee

LUK

LUK 1

06.05.2011, 22:36

fragede si bune

cec

cec 1

16.05.2011, 14:02

multumesc, int-adevar au fost fff bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!