Cornulete cu bors

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 5414 vizualizari

 

Vorba aia..ai grija cat borsi mananci sa nu-ti iasa pe nas......era asa sau am zis-o eu acum..in fine,delicioase si asa pline de bors.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 3 linguri zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 500 g faina
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat cornuletele
Portii: 112
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam amestecul lichid,amestecand cu o lingura de lemn,apoi incepem sa framntam cu mana pana obtinem un aluat ferm nelipicios.

Lasam sa creasca cca 30-40 min.Dupa ce a crescut impartim aluatul in 7 bile si fiecare bila o intindem in foaie subtire pe rotund,eu am taiat cu o farfurie sa-mi iasa rotundul aproape perfect.Apoi am impartit in 16 parti egale,pe cat posibil.Mi-am dorit niste cornulete micute,finute,delicate.Pe fiecare triunghi obtinut punem amestec de gem si nuca,rulam si asezam cornuletele in tava de copt tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min,pana incep sa se rumeneasca.

Le scoatem din cuptor si le tavalim prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa,ca s anu se arda pe fund cat timp se coc

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu bors-0
Cornulete cu bors-1
Cornulete cu bors-2
Cornulete cu bors-3
Cornulete cu bors-4
Cornulete cu bors-5
Cornulete cu bors-6
Cornulete cu bors-7
Cornulete cu bors-8
Cornulete cu bors-9
Cornulete cu bors-10
Cornulete cu bors-11

COMENTARII (16)

mirela0911

mirela0911 1

19.03.2015, 15:05

Nu am facut niciodata cu bors, cred ca e cazul!

Corinuta

Corinuta 1

19.03.2015, 17:58

Nu am papat niciodata, gust acum de la tine!

Panacris

Panacris 1

19.03.2015, 18:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!