Cornulete cu bors (de post)

de miki_a in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 12270 vizualizari

 

Este o reteta simpla, de post, dietetica, fara margarina sau alte adaosuri ciudate, deci pot face parte si din meniul copiilor!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta;
  • 1 cub de drojdie proaspata (25 gr.);
  • 200 ml. ulei vegetal;
  • 200 ml. bors proaspat;
  • 4 linguri rase cu zahar;
  • un praf de sare.

pentru umplutura:

  • gem de mere sau de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata.

pentru decor:

  • zahar pudra simplu sau vanilat.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors (de post):

Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul). 

In vasul de framantat am pus uleiul si borsul caldut, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. L-am lasat la crescut o ora. 

Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit. 

Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete. 

Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat. 

Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin. 

Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

19.03.2015, 23:08

Multumesc Roxana!

mihaelar63 1

27.03.2015, 12:18

Super reteta

miki_a 1

27.03.2015, 12:35

Multumesc Mihaela! Tocmai am dat o raita pe blogul lui Adi Hadean si am constatat ca si marii chefi folosesc aceeasi reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu bors