Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2016 | 713 vizualizari

 

Cornulete aperitiv

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. fulgi de ovaz
  • 300 ml apa calduta
  • 150 gr. unt sau margarina topita
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri seminte de in
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • faina cat cuprinde (cca 500-600 gr)
  • 1 ou mare de casa
  • sare grunjoasa de presarat peste cornulete
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • 250 gr. branza prospata de vaci
  • 150 gr. telemea rasa ( de oaie )
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • cca 150 gr. cascaval taiat bucatele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz:

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.

Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.

Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.

Acoperin vasul cu un prosop curat de bucatarie, lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza aluatul volumul.

Intre timp preparam amestecul pentru umplutura: taiem cascavalul bucatele, il amestecam cu telemeaua rasa, smantana si branza proaspata de vaci. Dam amestecul la frigider pana dospeste aluatul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt sau cu folie de teflon.

Din aluatul dospit rupem bucati de marimea unei portocale.

Intindem fiecare bucata de aluat pe masa infainata,apoi impartim fiecare foaie obtinuta in 8 trunghiuri.

La baza fiecarui triunghi de aluat asezam 1 lingurita rasa din umplutura de branzeturi, rulam apoi aluatul de la baza inspre varf si asezam cornuletele astfel obtinute in tava.

Ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa dupa gust si semnite de chimen, apoi dam tava la cuptor pana se coc si se rumenesc cornuletele.

Calde sau reci, sunt la fel de gustoase! 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442771
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442772
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442773
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442774
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442775
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442776
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442777
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442778
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442779
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442780
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442781
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442782
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442783
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442784
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442785
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442786
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442787
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442788
retete culinare - Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz 442789

COMENTARII (14)

mirela0911 1

14.05.2016, 07:36

Bune pentru pachețel!

dantes 1

14.05.2016, 09:02

Bune!

marcela1979 1

14.05.2016, 20:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55