Cornulete cu branza picanta

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2014 | 5138 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • cca 500 gr faina alba
  • Sare dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • Putin zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de mac
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 1 cutie de 200 gr. branza tartinabila picanta (cu chili)
  • cca 100 gr.branza telemea
  • 1 lingura iaurt

Pentru uns:

  • 1 ou amestecat cu 3 linguri de lapte
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza picanta:

Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta.

Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.

Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, impartim aluatul in 8 cu ajutorul unui pinten.

La baza fiecarei bucati obtinute punem cate olingura de amestec de branza, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cornuletele cu ou batut cu lapte, presaram seminte de in,apoi dam tava la copt pentru 30 minute (coacere cu ventilatie).

Scoatem cornuletele pufoase si rumene din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu branza picanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu Vinete