Cornulete cu branza si chimen

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 11566 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 270-300 gr. faina
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata
  • sare dupa gust
  • lapte caldut (cca 100 ml)
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • seminte de in (3 linguri)

Umplutura:

  • 150 gr.branza telemea de vaca
  • 100 gr. branza de burduf
  • 1 albus

Pentru uns:

  • 1 ou batut + chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu branza si chimen:

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de faina. Lasam la dospit 10 min.

Intr-un vas separat asezam faina ramasa, crema de branza, semintele de in, apoi turnam amestecul dospit, amestecam totul foarte bine si lasam aluatul acoperit sa fie ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 5 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o impartim cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din crema de branza pregatita intre timp. Rulam cornuletele si le asezm in tava, pe hartie de copt. Procedam asa si cu celelalte 4 bile de aluat ramase.

Se ung cu ou batut, se presara chimen si se dau la cuptor la temperatura medie pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu branza si chimen-0
Cornulete cu branza si chimen-1
Cornulete cu branza si chimen-2
Cornulete cu branza si chimen-3
Cornulete cu branza si chimen-4
Cornulete cu branza si chimen-5
Cornulete cu branza si chimen-6
Cornulete cu branza si chimen-7
Cornulete cu branza si chimen-8
Cornulete cu branza si chimen-9
Cornulete cu branza si chimen-10
Cornulete cu branza si chimen-11
Cornulete cu branza si chimen-12
Cornulete cu branza si chimen-13

COMENTARII (21)

Alina26

Alina26 1

06.02.2014, 14:16

vai ce bine arata!!!!imi ploua in gura!!!!!

Carmen

Carmen 1

28.08.2015, 12:27

aluatul este suficient de elastic ca sa poata fi folosit la un corn mai mare? Cred ca sunt dementiale

Valclaudia

Valclaudia 1

28.08.2015, 21:49

clar se poate folosi si la cornuri mai mari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!