Cornulete cu dulceata si nuca

de Lau in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 160 g untura
  • 120 ml apa minerala
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 300 g dulceata (de cirese amare)
  • 100 g miez de nuca macinat
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt.

Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi adaugam apa rece treptat pana rezulta  un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Pe masa infainata se intinde o bucata de aluat si pe latura adaugam dulceata amestecata cu nuca, rulam un dreptunhgi, aplatizam putin si taiem bucati din rulou de cca 2-3 cm.

Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 25 min.

Cand le scoatem fierbinte le trecem prin zahar pudra.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422336
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422337
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422338
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422339
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422340
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422341
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422342
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422343
retete culinare - Cornulete cu dulceata si nuca 422344

COMENTARII (21)

Lau 1

14.01.2016, 18:44

Rocsi 1

14.01.2016, 19:35

Ahhh, ce imi plac!

Lau 1

15.01.2016, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59