Cornulete cu finetti sau crema pasticcela

de dee08 in Prajituri, 5 Feb 2010 | 5017 vizualizari

 

O reteta uimitoare..Foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina (daca aveti puteti folosi 250 gr faina Manitoba,eu nu am avut)
  • 50 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • marmelada, nuttela sau crema pasticcera (reteta mai jos)
  • Crema pasticcera:
  • 1/2 l lapte
  • 3 galbenusuri(daca sunt mici ouale puneti 4)
  • 80 gr zahar
  • 50 gr faina
  • sucul unei jum de lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu finetti sau crema pasticcela:





Incalzim foarte putin laptele.Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el.

Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele.

Adaugam si ouale intregi si framantam cat se le amestecam cum trebuie.

Adaugam treptat laptele si amestecam pana la omogenizare.In cazul in care e un pic lipicios framantati cu mana infainata.Rezultatul trebuie sa fie o bila care nu se lipeste.Eu am framantat in jur de 5 minute si am mai adaugat maxim o lingura de faina.

Punem aluatul la crescut cam 2 ore.eu il pun in cuptorul stins dar preincalzit in prealabil pt 20 minute la 40 grade.Creste super frumos si mai rapid orice aluat.



Dupa aceste 2 ore scoatem pasta si o impartim in 3 bilute.Pe fiecare o intindem,o taiem cu un cutit,o umplem si o rulam de la baza spre varf(daca umpleti cu crema puneti mai mult la baza si mai putin spre varf)

Le asezam intr-o tava(eu nu am tapetat-o cu nimic,i-am pus doar hartie pergament)si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu un amestec de lapte(1 lingura)si un galbenus si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 pt 15 minute(eu am cuptorul pe curent,la cele cu gaz se poate sa dureze un pic mai mult).





Crema pasticcera:





Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul apoi adaugam faina impreuna cu z vanilinat si sucul de lamaie.cand s-a incalzit(nu trebuie sa fie fierbinte)se adauga usor peste compozitia de galbenusuri si se omogenizeaza.

Se fierbe la foc mic cam 20 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu finetti sau crema pasticcela 16232
retete culinare - Cornulete cu finetti sau crema pasticcela 16233

COMENTARII (13)

Ubulika 1

18.12.2011, 15:43

Bunica 1

18.12.2012, 06:21

La multi ani!

Geanina87 1

18.12.2012, 15:27

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!