Cornulete cu gem (de post)

de Furnicuti in Dulciuri, 25 Mar 2011 | 23746 vizualizari

 

Niste cornulete foarte fragede si rapide

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina (plus 2 - 3 linguri pentru intins coca) 
  • 100 - 130 ml bors
  • 200 ml ulei
  • 50 g nuci (optional)
  • 100 g dulceata sau magiun
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • esenta de lamaie
  • un praf de sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem (de post):

Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina.

Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e nevoie sa folositi nuci.

Punem faina intr-un vas incapator, adaugam uleiul, borsul, un praf de sare, maia si amestecam pana obtinem un aluat elastic. Daca e nevoie mai adaugam putin bors sau putina faina, ca sa aiba o consistenta potrivita, nici prea moale, dar nici sa nu se crape. Adaugam si esenta de lamaie si framantam cateva minute, dupa care acoperim vasul si il lasam 10 minute la frigider. Pentru ca mi s-a parut mult aluat, l-am am impartit in 2 si fiecare parte am intins-o intr-o foaie destul de subtire pe o suprafata presarata cu faina. In functie de cat de rotunda va iese foaia de aluat, puteti sa taiati triunghiuri, sau sa le mai "corectati" pe la capete. Asezam umplutura la baza triunghiurilor si le rulam de la baza spre varf. In tava cu hartie de copt punem cornuletele si le coacem cam 30 de minute la foc mic-mediu (cam 170 - 180 de grade), pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

dati la rece aluatul ramas cat timp pregatiti un rand de cornulete, la fel si cornuletele infasurate, ar fi bine sa nu le tineti langa aragaz, cat timp faceti transa a doua. Din cauza uleiului, aluatul devine mai moale si e mai dificil de lucrat cu el. 

2

servim cornuletele pudrate cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Anamaria7 1

27.03.2011, 22:24

minunate cornulete!

mamaieelena 1

28.03.2011, 23:37

teosim 1

18.11.2011, 09:18

Din cate stiu eu,aluatul care este facut cu drojdie,trebuie sa creasca la cald.Aceaata reteta zice sa o pui la rece.Mai creste ? Si nu e cam mult ulei ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava greceasca