Cornulete cu mac

de cristeena20 in Dulciuri, 22 Apr 2014 | 5513 vizualizari

 

Sunt cele mai bune cornulete mancate si facute ever:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cana untura
  • 4 galbenusuri
  • 1 lta sare
  • 300 gr smantana
  • cateva linguri untura topita pentru uns
  • Umplutura:
  • 150 gr mac macinat;
  • zahar dupa gust,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • 6 lte gris,
  • 150 ml lapte,
  • 2 albusuri de ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu mac:

- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu si impachetam aluatul in folie alimentara si dam la rece la frigider pt 4 ore. 

- Scoatem din frigider si impartim aluatul in parti egale (cca 6) - intindem foi subtiri pe care le taiem in patratele. Se umplu cu crema de mac si se dau forma de cornulete. 

- Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Se tin pana se rumenesc usor deasupra. Se scot si dupa 5 minute le putem pudra cu zahar pudra. 

Pentru umplutura: macinam macul si il amestecam cu zahar si vanilie, coaja de lamaie si putin lapte fierbinte.; separat facem un gris cu lapte fiert si amestecam cu macul. Cand e rece se amesteca cu albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.

Sunt deosebit de bune, sfaramicioase sis e topesc in gura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

23.04.2014, 11:45

ce-mi plac cornuletele

cristeena20 1

23.04.2014, 12:40

Multumesc anca!! fac din nou maine, asa ca poti veni la mine

laura_n 1

23.04.2014, 17:52

mi-ai dat o idee grozava!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de zapada