Cornuleţe cu nucă

de diaconta in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 1824 vizualizari

 

Am să le declar cele mai bune cornuleţe pe care le-am pregătit până acum.Si am să vă mai spun că se încadrează în categoria reţetelor foarte uşor de pregătit.
Delicate,sfărâmicioase,fragede,se topesc pur şi simplu în gură.
Nici nu cred că mai e nevoie de vreo introducere,mai bine vă spun reţeta pentru cornuleţele astea delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g unt 82% grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 160 g nuca macinata
  • 1 ou +2 galbenusuri
  • Un praf de sare
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita scortisoara
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe cu nucă:

Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged.

Untul trebuie sa fie rece,din frigider.

Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de lamâie ,scortisoara si vanilia.

La urma am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari.

Am framântat aluatul pâna am obtinut o compozitie omogena.

Nu trebuie sa framântam mai mult decât este necesar deoarece untul se va înmuia si deoarece aluatul va deveni moale ,vom fi nevoiti sa mai adaugam faina.

Desigur nu dorim acest lucru pentru ca vom obtine niste cornulete tari,nicidecum fragede.

Am învelit aluatul într-o folie si l-am pus la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp,am taiat bucati de aluat si am format cornuletele în forma de semiluna.

Le-am asezat în tava pe hârtie de copt.

Mie mi-au iesit 42 de bucati.Aceasta însa depinde  si de cât de mari le faceti.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

Sunt gata când s-au rumenit putin pe „talpa”.

Chiar daca înca sunt moi,ele se vor întari pe masura ce se racesc.Vor ramâne însa foarte sfarâmicioase.

Daca le coaceti prea mult ele vor deveni tari si uscate si nu cred ca dorim acest lucru.

Dupa ce le-am scos din cuptor,le-am dat prin zahar pudra.

Daca doriti sa le pastrati mai mult timp,nu le dati prin zahar decât când vreti sa le serviti si le depozitati într-un recipient închis ermetic,ideal ar fi o cutie metalica pentru biscuiti.

Sper ca veţi încerca reteta si o sa fiţi la fel de încântaţi ca si noi.

Poftă bună !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuleţe cu nucă-0
Cornuleţe cu nucă-1
Cornuleţe cu nucă-2
Cornuleţe cu nucă-3
Cornuleţe cu nucă-4
Cornuleţe cu nucă-5
Cornuleţe cu nucă-6
Cornuleţe cu nucă-7
Cornuleţe cu nucă-8

COMENTARII (26)

delia64

delia64 1

15.12.2015, 21:57

MVMih

MVMih 1

09.02.2016, 23:56

Ce cornulete nazdravane!!! Se "imbratiseaza" si in borcanel si peste borcanel si langa borcanel !!! Hm!? Ca sa vezi!? Se cred si ei la Bora Bora....cine stie!?!!!

diaconta

diaconta 1

10.02.2016, 10:56

Asa e Mihule,se cam cer mancate cornuletele astea )))))))))) si sunt cam jucause

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!