Cornulete cu nuca dar...neumplute

de Sidy in Prajituri, 28 Dec 2011 | 4199 vizualizari

 

Cele mai bune si mai fragede cornulete, ce ti se topesc in gura....sunt acestea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g nuca macinata
  • 250+150 g zahar praf
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca dar...neumplute:

Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale.

Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul palmelor. Sulul va fi cam de 1 cm grosime si il vom taia segmente de 4-5 cm, pe care le vom arcui usor.

Intr-o tava unsa vom pune cornuletele si le vom da la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C pentru 15-20 de minute.

Dupa ce s-au copt , le lasam sa se raceasca in tava apoi le tavalim prin zaharul pudra ramas si le punem in cutii la pastrat.

Pofta mare !

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pastra doua saptamani, la rece. 

2

A doua zi vor fi mult mai gustoase.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139112
retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139113
retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139114
retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139115
retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139117
retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139118
retete culinare - Cornulete cu nuca dar...neumplute 139119

COMENTARII (12)

Miha 1

29.12.2011, 09:54

Ce bunute tre sa fie!

mirela0911 1

30.12.2011, 12:47

Ce-mi plac!

Lau 1

06.01.2012, 15:54

plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D