Cornulete cu nuca si dulceata de prune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 4653 vizualizari

 

Ador cornuletele, mai ales cu nuca si dulceata, cea de prune le intrece pe toate.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 20 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lg de apa
  • 100 gr de nuca
  • dulceata de prune
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si dulceata de prune:

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.

       Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim aluatul in doua - trei bucati, intindem o foaie si taiem triunghiuri, se umple fiecare triunghi cu amestecul format din zahar, nuca si dulceata de prune.

       Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, asezam cornuletele si le dam la cuptor, la 200 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt gata, presaram zahar pudra peste cornulete. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cornuletele se pastreaza intr-o cutie, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai fragede.

2

Puteti folosi ce dulceata doriti sau puteti face umplutura numai cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers