Cornulete cu nuca si vanilie

de laura_n in Prajituri, 21 Dec 2012 | 12334 vizualizari

 

Sunt demential de bune! Le-am vazut si la Ancuta si la Gaby! pofteam de mult la ele ;)
sarumana de reteta!

 

INGREDIENTE

  • 280 gr faina
  • 210 gr margarină
  • 70 gr zahăr (am folosit brut)
  • seminte vanilie
  • 130 gr nucă măcinată
  • un ou
  • un plic praf de copt
  • zahăr pudră vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si vanilie:

Margarina am taiat-o bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste margarina si am mixat-o spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare.

Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca.

Peste toata compozitia, am adaugat cate putin faina cu praful de copt si am obtinut un aluat din care am format cornulete diferite. 

Intr-o tava mare, am pus hartie de copt, am asezat cornuletele si le-am copt la foc mediu cam 20 min. dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca.

Intr-un alt castron, am pus toate cornuletele,  am presarat mult zahar pudra vanilat si am vanturat castronul pana s-au imbracat toate in zahar. 

Am mai presarat putina nuca macinata peste ele. Sunt un deliciu! 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu nuca si vanilie-0
Cornulete cu nuca si vanilie-1
Cornulete cu nuca si vanilie-2
Cornulete cu nuca si vanilie-3
Cornulete cu nuca si vanilie-4
Cornulete cu nuca si vanilie-5

COMENTARII (46)

Ubulika 1

23.12.2012, 22:39

Angelina_Elena 1

27.12.2012, 13:55

sunt fragede si delicioase!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04