Cornulete cu osanza

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 17082 vizualizari

 

Aceste cornulete sunt nelipsite de pe masa de Craciun.Secretul lor este cum le impachetezi,daca nu respecti pasii de impachetare nu o sa iasa foite.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 lingura amoniu
  • 1 kg faina
  • 1,5-2 pahare apa minerala
  • coaja rasa de lamai,portocala
  • arome
  • "Crema":
  • 1 kg osanza de porc
  • 400 g faina
  • +
  • dulceata
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu osanza:

"Crema":

Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici.Se lasa la rece.

Aluat:

Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Amoniul se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar de apa minerala si faina.Punem atata apa cat sa incorporam toata faina si sa obtinem un aluat elastic.La sfarsit se adauga aromele.Aluatul se imparte in 3 bucati.
Se ia o bucata de aluat si se intinde.

Se unge cu  1 bucata mica de osanza si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.


La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2 bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori,o intindem pe masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.

In mijlocul fiecarui dreptungi se pune gem sau  rahat si se indoaie.

Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit.
La inceput,primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele.
Se pudreaza cu zahar.
Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu osanza 76276
retete culinare - Cornulete cu osanza 76277
retete culinare - Cornulete cu osanza 76278
retete culinare - Cornulete cu osanza 76279
retete culinare - Cornulete cu osanza 76280
retete culinare - Cornulete cu osanza 76281
retete culinare - Cornulete cu osanza 76282
retete culinare - Cornulete cu osanza 76283
retete culinare - Cornulete cu osanza 76284
retete culinare - Cornulete cu osanza 76285
retete culinare - Cornulete cu osanza 76286
retete culinare - Cornulete cu osanza 76287
retete culinare - Cornulete cu osanza 76288
retete culinare - Cornulete cu osanza 76289
retete culinare - Cornulete cu osanza 76290
retete culinare - Cornulete cu osanza 76291
retete culinare - Cornulete cu osanza 76292
retete culinare - Cornulete cu osanza 76293
retete culinare - Cornulete cu osanza 76294

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

10.01.2011, 09:18

buni buni

lia maria 1

10.01.2011, 10:09

gabyta 1

10.01.2011, 13:40

F.faine,,eu le spun haiose,,,,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55