Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2014 | 4184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 30 gr. seminte de mac
  • 2 linguri seminte de in
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr. ciuperci
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • marar deshidratat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura camerei), semintele de mac si in, apoi amestecam.Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura: curatam si spalam ciupercile. Le tocam marunt si le calim in ulei impreuna cu ceapa tocata, sare si piper dupa gust. Cand se evapora toata apa lasata, tragem tigaia de pe foc si lasam ciupercile sa se raceasca.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o ungem cu pasta de tomate diluata, impartim aluatul cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din ciupercile calite cu ceapa. lam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa, seminte de in, apoi le dam la cuptor la temperatura de 180 grade pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt bune atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv cu branza