Cornulete cu portocala si lamaie

de Lily_Musat in Prajituri, 23 Mar 2011 | 4457 vizualizari

 

Ce faceti cand va suna prietenii si va anunta ca vin la voi cam in 20 de minute? Intrati in panica ... Oare cu ce sa ii servesc? Ce as putea sa fac repede si sa fie si bun? Am eu solutia: niste cornulete, care merg de minune cu o cana de cafea, capucino sau ce vreti voi.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame unt moale,
  • 60 grame zahar,
  • 95 grame faina,
  • 1 ou,
  • 1 esenta lamaie,
  • coaja rasa de la o portocala si de la o la lamaie.
Portii: 42
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu portocala si lamaie:

Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie.

Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru cornulete, pe care nu trebuie sa o ungi cu nimic, pentru ca nu e nevoie. Tava este extraordinara, usureaza munca si scurteaza timpul de producere pentru acest tip fursecuri.

Rezultatul final sper ca va convinge. Nu e nevoie decat de un singur bobarnac pe spatele tavii si cornulete vor aluneca de la sine. Le pudrati cu zahar vanilat cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu portocala si lamaie-0
Cornulete cu portocala si lamaie-1
Cornulete cu portocala si lamaie-2
Cornulete cu portocala si lamaie-3
Cornulete cu portocala si lamaie-4

COMENTARII (20)

aziz 1

28.03.2011, 14:14

bai ies superbe dar fara forma se intind in tava,chiar daca la frigider au stat mai bine de o ora am facut si in forma nu ca a ta dar ok nu se prind si foarrrrrrrrrrrrrte faine

adry88 1

02.06.2011, 16:49

ancutsa 1

19.07.2016, 19:18

Arata tare gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04