Cornulete cu rahat

de T I M E A in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 23640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr margarina
  • 100 gr untura (puteti pune in loc de untura tot marg.)
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • 1 plic (7 gr) drojdie uscata
  • o cana de apa
  • aprox 600 gr faina (in jur de 550 pt aluat si 50 pt intins)
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.

Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.

Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem apoi pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete

Lasam pe masa timp de 20 min.

In acest timp taiem rahatul in bucatele mici. Pentru a nu se lipi cand taiem dam rahatul prin zahar pudra. Intindem apoi o foaie rotunda pe care o taiem in triunghiuri. Asezam rahatul in capatul lat si rulam. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 15-18 minute pana se rumenesc usor deasupra.

Lasam cornuletele sa se raceasca apoi le dam prin zahar pudra. Punem apoi cornuletele intr-o cutie metalica sau o punga. Si servim a doua zi dimineata langa cafea :).

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu rahat-0
Cornulete cu rahat-1
Cornulete cu rahat-2
Cornulete cu rahat-3
Cornulete cu rahat-4
Cornulete cu rahat-5
Cornulete cu rahat-6
Cornulete cu rahat-7
Cornulete cu rahat-8
Cornulete cu rahat-9

COMENTARII (27)

tanyapatap

tanyapatap 1

21.03.2012, 17:09

pip69

pip69 1

09.04.2014, 09:22

Buna. Am respectat cantitatile si aluatul s-a intarir.

pip69

pip69 1

09.04.2014, 09:22

Scuze. Intarit.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!