Cornulete cu rahat

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 3260 vizualizari

 

M-a pocnit o pofta de cornulete cu rahat, brusc in strafundul memoriei papilelor mele gustative. Da, fratilor! Cornulete cu rahat. Din acelea de le facea mama acasa, demult tare. Din alea de musti... si se topesc in gura. Fenomenal de bune! Am facut astazi, am gustat unul asa caldut... nepudrat... ca nu mai aveam rabdare. Am murit si am inviat, pe bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie uscata, sau drojdie proaspata cat o nuca
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplutura :
  • rahat taiat bucatele
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Treaba e extrem de simpla. Incalziti cuptorul. Intr-un bol amestecati untura, smantana, sarea, oul, drojdia si incorporati faina (cat cuprinde :P , cam maxim 600 gr cred) pana ce obtineti un aluat elastic, dar ferm si nelipicios. Lasati apoi la loc caldut 20 minute. Taiati bucatile de rahat in fasiute, bucatele dreptunghiulare.

Intindeti aluatul pe planseta de lucru infainata, cu sucitorul, in foaie nici prea prea, nici foarte-foarte... subtirica. Taiati patrate mici cu latura de 5 cm, puneti o bucatica de rahat in mijloc si doua din marginile opuse, ca atunci cand ati infasa un copil. Noi, acasa, cand ii pregateam inainte de  sarbatoarea Craciunului, asa ii numeam... copii infasati :)). 

Pe masura ce ii facem ii punem in tava intinsa pe hartie de copt si dam la cuptor la treapta 2-3, la foc moderat, cateva minute... vreo 10. Scoatem tava si  tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra. Ii pastram in cutie de carton, la loc ferit de umezeala si caldura. Sunt extrem de deliciosi.

Pofta buna!

 

COMENTARII (15)

Geanina87 1

11.01.2013, 16:21

imi plac

Sim0na 1

12.01.2013, 12:03

ce-as mai manca si eu cateva..

iri_iri 1

12.01.2013, 12:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D