Cornulete cu rahat

de merisor in Prajituri, 21 Iun 2013 | 33995 vizualizari

 

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor.
Ieri am fost si am facut impreuna aceste minunate cornulete.
Pentru faina nu este o cantitate anume, se framanta un aluat destul de elastic, dar nu atat de tare ca la paine, trebuie sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata.
Ies atat de fragede datorita osanzei si bicarbonatului.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cu varf osanza/untura
  • 8 linguri apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 25 gr drojdie.
  • faina cat cuprinde
  • 250 gr rahat multicolor
  • 2 licuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Zahar pudra pentru ornat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam.

Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu ajutorul mixerului incorporam apa minerala si o parte din faina.

Spun o parte din faina pentru ca  in momentul cand incepe sa se intareasca aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana.

Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat prea tare.

Infainam sau ungem masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o  forma dreptunghilatra si nu prea groasa.

Taiem patratele cam de 1,5 cm latura si punem pe fiecare cate o bucata de rahat de fructe. Rulam si asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute sau pana se coloreaza putin.

Cand sunt reci le pudram cu zahar cu aroma de vanilie sau simplu.

Sunt asa de bune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2 oua in compozitie, de regula doar galbenusurile.

2

Se pot face si de post inlocuind osanza cu margarina.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu rahat 238449
retete culinare - Cornulete cu rahat 238450
retete culinare - Cornulete cu rahat 238451
retete culinare - Cornulete cu rahat 238452
retete culinare - Cornulete cu rahat 238453
retete culinare - Cornulete cu rahat 238454
retete culinare - Cornulete cu rahat 238455
retete culinare - Cornulete cu rahat 238456
retete culinare - Cornulete cu rahat 238458

COMENTARII (42)

merisor 1

22.06.2013, 08:45

Gaby se pot inmuia in ceva...digestiv acolo

gaby_duceag 1

22.06.2013, 08:49

)))))))))))))))))))))))))

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:52

de cand nu am mai papat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!