Cornulete cu rahat

de Renataedina in Prajituri, 16 Ian 2014 | 12903 vizualizari

 

Cornulete de minune

 

INGREDIENTE

  • 60 dkg faina
  • 20 dkg untura de porc (+ 5 dkg pentru uns)
  • 1 ceasca de lapte batut ( 200 ml)
  • 1 ou
  • 1 dkg drojdie
  • Umplutura:
  • 10 dkg rahat maruntit
  • 1 borcan dulceata de prune (aproximativ 30 dkg)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Ingredientele se amesteca intr-un bol, se imparte in patru bucati. Pe fiecare bucata se intinde si se unge cu untura calda si se ruleaza. Dintr-o rulada iese aproximativ 20 - 25 de cornulete.

Luam o rulada, o feliem cam la 1 cm si il intindem. Dupa ce am intins ungem cu untura calda si umplam cu rahat sau cu dulceata de prune si se ruleaza sub forma de cornulete.

Dupa ce am terminat cu doua tavi, pornesc aragazul pe maxim, fiindca cornulete se coc repede. 

Cornuletele se pun in tava si punem la copt pana cand se rumenesc.

Cornuletele coapte si racite se invartesc in zahar pudra vanilat.

Alternative umplutura:

Umplutura cu branza: 30 dkg branza de vaca, 1 ou, 3 - 4 linguri de zahar depinde cat de dulce va place, 2 plic zahar vaniliat, coaja de portocala razuit. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

laura_n 1

17.01.2014, 12:02

bune! dar vai de mama de mai stiu unitatile astea de masura...ce sunt alea? ))

marcela13 1

17.01.2014, 12:05

de acord cu Laura_n

Alina26 1

17.01.2014, 12:24

superbe!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore cu rahat