Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 15 Oct 2014 | 16521 vizualizari

 

O reteta pe care se asternuse praful;),l-am suflat si am trecut la treaba.Ehhhhhhhhh,sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml.lapte
  • 200 g. untura
  • 10 g. drojdie uscata
  • 1 ou
  • 500-550 g. faina
  • 400 g. rahat
  • gem si nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

400 g.faina se pun intr-un vas de framantat.

Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta .

Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute
Cat timp se odihneste aluatul(tu nu te odihnesti:)))ci tai rahatul in bucatele dreptunghiulare si tapetezi tavile cu hartie de copt.

Imparte aluatul in 5 parti.

Ia cate o parte ,intinde o foaie subtire(2-3 mm),taie sub forma pe triunghiuri sau patrate.

In fiecare patrat(am taiat eu) pune cate o bucatica de rahat sau gem,ruleaza si pune-l in tava . 

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza calde.

 

 

TIPS-URI

1

este bine ca gemul sa fie mai legat.

2

nu se rumenesc prea mult ,ca se intaresc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu rahat 347283
retete culinare - Cornulete cu rahat 347286
retete culinare - Cornulete cu rahat 347287
retete culinare - Cornulete cu rahat 347288
retete culinare - Cornulete cu rahat 347289
retete culinare - Cornulete cu rahat 347290
retete culinare - Cornulete cu rahat 347291

COMENTARII (32)

claudiaO 1

16.10.2014, 09:34

Bunica, cum vine asta "sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri. " ???
Pai cum sa le gust? prin calculator?

delicioase!!!

mirela0911 1

16.10.2014, 13:38

Cat sunt de bune!

xana 1

17.10.2014, 14:38

Super!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18