Cornulete cu rahat

de Bunica in Prajituri, 15 Oct 2014 | 32087 vizualizari

 

O reteta pe care se asternuse praful;),l-am suflat si am trecut la treaba.Ehhhhhhhhh,sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml.lapte
  • 200 g. untura
  • 10 g. drojdie uscata
  • 1 ou
  • 500-550 g. faina
  • 400 g. rahat
  • gem si nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

400 g.faina se pun intr-un vas de framantat.

Pune in faina oul,untura,laptele , drojdia si framanta .

Restul de faina se adauga in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Lasa aluatul sa se odihnesca la rece pentru 10 minute
Cat timp se odihneste aluatul(tu nu te odihnesti:)))ci tai rahatul in bucatele dreptunghiulare si tapetezi tavile cu hartie de copt.

Imparte aluatul in 5 parti.

Ia cate o parte ,intinde o foaie subtire(2-3 mm),taie sub forma pe triunghiuri sau patrate.

In fiecare patrat(am taiat eu) pune cate o bucatica de rahat sau gem,ruleaza si pune-l in tava . 

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza calde.

 

TIPS-URI

1

este bine ca gemul sa fie mai legat.

2

nu se rumenesc prea mult ,ca se intaresc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

claudiaO 1

16.10.2014, 09:34

Bunica, cum vine asta "sa va spun cat sunt de bune?Mai bine va las sa hotarati singuri. " ???
Pai cum sa le gust? prin calculator?

delicioase!!!

mirela0911 1

16.10.2014, 13:38

Cat sunt de bune!

xana 1

17.10.2014, 14:38

Super!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu untura