Cornulete cu untura si iaurt

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2014 | 30781 vizualizari

 

Daca vreti niste cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos din cuptor, 5 minute le-am lasat la racorit, apoi am mancat jumatate de tava eu si prietenul meu. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu am putut sa ma abtin doar sa gust :D..Delicioaseeee!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si iaurt:

Aluatul:

Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.

Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

Umplutura:

Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.

Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.

Pe masa de lucru presaram putina faina alba.

Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.

Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.

La fel procedam cu toate cornuletele.

Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.

Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach