Cornulete cu vanilie

de Ubulika in Prajituri, 6 Dec 2011 | 1403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 140 faina
  • 100 g unt
  • 70 zahar pudra
  • o esenta vanilie
  • 1 galbenus
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 vf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vanilie:

Se amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e cazul se mai adauga o lingura mica de faina.

Infainam suprafata de lucru, rupem bucati din coca, rulam intre palme si dam forma unui cornulet.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele in tava, lasam intre ele un spatiu de 3 cm. Le coacem 10 minute in cuptorul preincalzit. Cornuletele trebuie sa se rumeneasca usor doar la capete, nu si deasupra.

Le tavalim fierbinti prin zahar pudra. Se pot pastra si in pungi mai mult timp

 

TIPS-URI

1

Coca se poate pune intr-o folie si baga la frigider 1h. Isi mareste volumul. p.s eu nu am mai avut timp

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu vanilie 136579
retete culinare - Cornulete cu vanilie 136580
retete culinare - Cornulete cu vanilie 136581
retete culinare - Cornulete cu vanilie 136582

COMENTARII (10)

Ubulika 1

06.12.2011, 22:00

MotanLaOale 1

06.12.2011, 22:51

Adinuta 1

06.12.2011, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21