Cornulete cu vin

de nadina73 in Dulciuri, 14 Mar 2010 | 4905 vizualizari

 

foarte gustoase au avut mare trecere chiar daca sant de post

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa minerala
  • 1pahar de vin alb
  • 2 pahare de ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 vanilii
  • 5 ling zahar
  • putina sare
  • faina cat cuprinde ,aproximativ 1 kg
  • umplutura:
  • 4linguri de cacao
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • nuca macinata 300 g
  • daca e prea moale se poate pune 1-2 linguri de pesmet
  • zahar pudra
Portii: 150
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vin:

Se framanta un aluat din apa minerala,ulei,vin,praf de copt,vanilii,putina sare si faina

Se intinde foaie nu foarte grosa si se taie patratele sau triunghiuri care se umplu cu crema si se ruleaza ,se coc la foc potrivit in tava unsa sau ca hartie,apoi se dau prin zahar pudra

Umplutura:se pune apa sa fierba cu zaharul si cacao,pana se face un sirop mai grosut ,apoi se ia de pe foc si se pune nuca macinata,sau se poate pune rahat.Cu acesta compozitie se umplu cornuletele

Sant foarte gustoase,merg minunat la un pahar de vorba cu priteni,chair daca sant de post

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu vin-0
Cornulete cu vin-1
Cornulete cu vin-2
Cornulete cu vin-3
Cornulete cu vin-4

COMENTARII (4)

nadina73 1

15.03.2010, 17:51

si noua ,sant bune ,ai ales la un paharel de vorba

Teo 1

15.03.2010, 20:37

stii ,ca apreciez mult cornuletele cu vin alb! deci, imi plac!

mariac 1

06.04.2010, 23:54

arata bine si florile si cornuletele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41