Cornulete de post

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 13 Dec 2010 | 9775 vizualizari

 

Cornulete fragede si moi... Va las pe voi sa descoperiti cat sunt de gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apă călduţă
  • 125 ml borş
  • 125 ml ulei
  • 180 g zahăr
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • rahat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa călduţă, borşul, uleiul, zahărul şi praful de sare şi frământăm aluatul până ajunge la o consistenţă potrivită (nici foarte vârtos, dar nici moale). După ce terminăm de frământat aluatul îl împărţim în două părţi egale. O parte o lăsăm aşa, iar cealaltă jumătate o frământăm din nou adăugând cacao, până se omogenizează foarte bine. Lăsăm aluatul la crescut pentru o jumătate de oră.

Împărţim fiecare aluat în patru bile. Întindem o bilă de aluat simplu în formă de cerc cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Procedăm la fel şi cu aluatul cu cacao. Cele două foi le suprapunem, lăsând foaia cu cacao în partea de jos şi întindem din nou aluatul până la grosimea dorită. Tăiem foaia în 8 (în caz că dorim cornuri puţin mai mari) sau 12 triunghiuri (pentru cornuri mai mici). Punem rahatul tăiat fâşii grosuţe la baza triunghiului şi începem să formăm cornuleţele. Le aşezăm în tavă având grijă să lăsăm spaţiu între ele pentru că vor creşte. Se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete de post 70715
retete culinare - Cornulete de post 70716
retete culinare - Cornulete de post 70717
retete culinare - Cornulete de post 70722

COMENTARII (15)

aziz 1

14.12.2010, 07:55

yamyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

lia maria 1

14.12.2010, 10:38

ce frumusele sunt si desigur sunt gustoase

MotanLaOale 1

14.12.2010, 12:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S