Cornulete de post cu dulceata de visine

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 13655 vizualizari

 

Cornulete super pufoase, de post..... Va astept la cafea, buna dimineata! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde (cca 800 gr)
  • 1 cub de drojdie
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 borcan dulceata de visine
  • 150 gr zahar pudra (pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu dulceata de visine:

Lichefiem drojdia prin amestecarea acesteia cu 1 plic de zahar vanilat si putina sare.

Adaugam 1 cana de apa minerala si una de ulei (la temperatura camerei),esenta de vanilie si la final faina.

Eu am folosit la lichide o cana de 250 ml iar faina necesara a fost cca 800 gr.

Obtinem un aluat gras foarte usor de modelat.

Il lasam la dospit cca 1 ora. Uleiul va incepe sa se separe de aluat.

Amestecam aluatul sa incorporam din nou uleiul, mai lasam la dospit inca o ora.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o bucata de aluat (de marimea unei portocale), o taiem in 8 triungiuri cu pintenul sau cu cutitul.

Asezam la baza fiecarui triunghi putina dulceata de visine, rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor, le transferam din tava pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

rena 1

23.03.2014, 16:41

Lia_ 1

24.03.2014, 06:58

mie in fata cornuletelor mi se inmoaie inima ... draga mea copilarie cu toti si cu toate care nu mai sunt

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:46

As manca vreo cateva...zeci!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cornulete cu alune