Desert cornulete de zapada

de Criss in Prajituri, 24 Dec 2015 | 15354 vizualizari

 

Cornuletele acestea sunt cele mai fragede, mai fine si mai delicate prajiturele pe care vi le puteti imagina. Dupa ce stau 2-3 zile, realmente se topesc in gura. Se umplu de regula cu mac, dar la fel de bine se pot umple si cu nuca sau chiar magiun de prune. Eu le-am facut cu mac pe toate. Ce-i drept sunt cam migaloase, dar sunt foarte spornice pentru ca ies destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 2 linguri gris
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • Umplutura: 
  • 200 g mac macinat
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de zapada:

Umplutura: Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte.

Aluat: Faina se amesteca cu grisul, apoi se adauga untul si se amesteca pana devine nisipos. Se adauga smantana si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp se scoate aluatul si se intinde pe planseta infainata. Se decupeaza cercuri cu diametru 6 cm, se pune cate o lingurita din umplutura, se pliaza in forma de semicerc apoi se da forma de cornulet asa cum se poate vedea si in imagini. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 25 minute, apoi se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii de tabla inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

26.12.2015, 15:35

Da Rocsi, chiar ca se topesc in gura. Sunt foarte fragede si pe masura ce stau se fragezesc. Numai ca nu prea stau...

Raluca57 1

28.12.2015, 23:03

Le-am făcut, intr-adevar fragede. Aluatul este minunat, se lucrează ușor. Am făcut cu mac, gem, rahat. Sper să reziste 2-3 zile.

Criss 1

29.12.2015, 09:46

Raluca, ma bucur ca le-ai facut. Rezista si doua saptamani si cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem