Cornulete fragede

de Larisel in Prajituri, 22 Dec 2013 | 8159 vizualizari

 

Pregatite impreuna cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 800 grame untura
  • 800 grame smantana
  • un cubulet de drojdie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • nuca macinata
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta.

Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil.

Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si gem.

Cu jumatate de ore inainte de a incepe pregatirea cornuletelor, aluatul se aduce la caldura.

Intindem foi subtiri apoi le portionam dupa dimensiunile dorite si punem din amestecul de gem cu nuca si le rulam.

Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins timp de 15-20 de minute.

Dupa ce le scoatem pe trecem prin zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga cacao in compozitia de nuca si gem.

2

Din aceste cantitati de ingrediente vor iesi foarte multe, puteti sa injumatatiti cantitatile dar important este ca smantana si untura sa fie in aceeasi proportie.

3

Noi am mai pastrat aluat pe care l-am bagat la congelator.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede 286036
retete culinare - Cornulete fragede 286037
retete culinare - Cornulete fragede 286038
retete culinare - Cornulete fragede 286039
retete culinare - Cornulete fragede 286040
retete culinare - Cornulete fragede 286041

COMENTARII (20)

mada91 1

02.01.2014, 14:07

minunateee

eretikha 1

14.04.2014, 07:44

buna ziua , untura se poate inlocui cu unt de 82% grasime ?

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55