Cornulete fragede

de Larisel in Prajituri, 22 Dec 2013 | 12654 vizualizari

 

Pregatite impreuna cu mama :)

 

INGREDIENTE

  • 800 grame untura
  • 800 grame smantana
  • un cubulet de drojdie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • nuca macinata
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Untura la temperatura camerei plus smantana si cubuletul de drojdie impreuna cu praful de sare se amesteca pana devin o pasta.

Apoi se incorporeaza faina pana obtinem un aluat nelipicios si usor manevrabil.

Altuatul se lasa la rece pentru 2 ore timp in care pregatim amestecul de nuca si gem.

Cu jumatate de ore inainte de a incepe pregatirea cornuletelor, aluatul se aduce la caldura.

Intindem foi subtiri apoi le portionam dupa dimensiunile dorite si punem din amestecul de gem cu nuca si le rulam.

Asezam cornuletele in tava pe hartie de copt si le dam la cuptorul incins timp de 15-20 de minute.

Dupa ce le scoatem pe trecem prin zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate adauga cacao in compozitia de nuca si gem.

2

Din aceste cantitati de ingrediente vor iesi foarte multe, puteti sa injumatatiti cantitatile dar important este ca smantana si untura sa fie in aceeasi proportie.

3

Noi am mai pastrat aluat pe care l-am bagat la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

eretikha 1

14.04.2014, 07:44

buna ziua , untura se poate inlocui cu unt de 82% grasime ?

babi5 1

18.12.2014, 09:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui