Cornulete fragede

de Angelina_Elena in Dulciuri, 15 Iun 2014 | 10010 vizualizari

 

Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as putea spune! Cu siguranta raman pe lista favoritelor si le voi incerca si cu alta umplutura! Duminica frumoasa! >:d<

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 300 g smantana
  • 300 g untura
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (700-800 g)

Umplutura:

  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • putin lapte caldut
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Aluat fraged:

Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il lasam deoparte si pregatim umplutura.

Umplutura:

Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, zaharul si esenta.

Amestecam bine ingredientele uscate,apoi turnam putin lapte, cat sa obtinem o pasta omogena.

Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul,

Taiem apoi patratele. Pe mijloc punem cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi le rulam.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, la temperatura medie.

Le lasam cat sa se rumeneasca usor pe talpa.

Cat timp se coc acestea,pregatim alta tava de cornulete si tot asa pana terminam.

Cand sunt gata ,le scoatem (eu le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pe o coala).

Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Le pastreazam in cutii sau caserole cu capac. A doua zi, (in caz ca mai rezista), sunt si mai bune!

 

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place aceasta umplutura, le puteti umple cu rahat, dulceata amestecata cu nuca macinata sau magiun de prune.

2

In cazul in care nu aveti untura, folositi unt.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede-0
Cornulete fragede-1
Cornulete fragede-2
Cornulete fragede-3
Cornulete fragede-4
Cornulete fragede-5
Cornulete fragede-6
Cornulete fragede-7

COMENTARII (28)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 21:05

Multumesc pentru apereciere Rocsi, dar si pentru reteta, care e minunata si favorita mea!

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 16:20

Bravoo, Elena! la cat mai multe retete minunate! imi plac toate retetele si prezentarile tale!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 19:13

Saru´mana Laura! Esti o scumpicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24