Desert cornulete fragede

de Angelina_Elena in Dulciuri, 15 Iun 2014 | 17006 vizualizari

 

Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as putea spune! Cu siguranta raman pe lista favoritelor si le voi incerca si cu alta umplutura! 

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 300 g smantana
  • 300 g untura
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (700-800 g)

Umplutura:

  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • putin lapte caldut
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Aluat fraged:

Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il lasam deoparte si pregatim umplutura.

Umplutura:

Nuca macinata o amestecam cu cacaua, zaharul si esenta.

Amestecam bine ingredientele uscate, apoi turnam putin lapte, cat sa obtinem o pasta omogena.

Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul.

Taiem apoi patratele. Pe mijloc punem cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi le rulam.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, la temperatura medie.

Le lasam cat sa se rumeneasca usor pe la baza.

Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete si tot asa pana terminam.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca pe o coala.

Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Le pastreazam in cutii sau caserole cu capac. A doua zi, (in caz ca mai rezista), sunt si mai bune!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca nu va place aceasta umplutura, le puteti umple cu rahat, dulceata amestecata cu nuca macinata sau magiun de prune.

2

In cazul in care nu aveti untura, folositi unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 21:05

Multumesc pentru apereciere Rocsi, dar si pentru reteta, care e minunata si favorita mea!

laura_n 1

16.06.2014, 16:20

Bravoo, Elena! la cat mai multe retete minunate! imi plac toate retetele si prezentarile tale!

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 19:13

Saru´mana Laura! Esti o scumpicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise