Cornulete fragede

de izulika in Dulciuri, 30 Apr 2010 | 48720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie si portocala
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 bob de drojdie cat o maslina
  • faina cat cuprinde   
  • 2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie    
  • Umplutura :
  • gem de visine amestecat cu migdale macinate sau rahat taiat cubulete
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 2 ore la temperatura camerei.Dupa cele 2 ore aluatul se proportioneaza si se intind foi subtiri care se impart in triunghiuri.Pe fiecare triunghi se pune cate un varf de lingurita de rahat sau gem amestecat cu miez de nuca macinat sau migdale si se ruleaza de la baza catre varf.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc nu foarte tare si se pudreaza cu zahar vanilat .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede 29578
retete culinare - Cornulete fragede 29579

COMENTARII (8)

Laly 1

02.05.2010, 17:56

Vreau si eu unul

ionela2682 1

08.05.2010, 13:00

vin sau bors dar si untura sau ulei ! si eu fac si sunt super bune!

ganeaveronica 1

20.12.2014, 11:36

zahr nu se pune deloc in aluat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S