Cornulete fragede cu gem de prune

de babi5 in Prajituri, 19 Oct 2014 | 3719 vizualizari

 

Sunt usor de realizat,spornice si tare gustoase.Le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 100 gr margarina
  • putina sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • coaja de la o lamie
  • 2 zahar vaniliat
  • 2 linguti pesmet
  • 1 praf copt
  • 50 gr zahar farin
  • 1 borcan 450 ml gem prune
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de prune:

Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam putin lapte la framantat). Punem la frigider pentru 30 minute.

Gemul il punem intr-un castron si amestecam cu scortisoara si pesmetul.

Scoatem aluatul, il impartim in bucati cat o mingiuta si facem un cerc. Il impartim in patru, apoi in cat de mici vrem sa facem cornuletele. La baza fiecarei fasii punem gem si rulam usor. Repetam operatiunea pana la terminarea aluatului, asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, lasam 40-45 minute. Cand sunt rumenite le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar farin si zahar vaniliat.

Pofta sa aveti si sa va fie de folos

 

TIPS-URI

1

Bune in orice imprejurare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu gem de prune 347835
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de prune 347836
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de prune 347837
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de prune 347838
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de prune 347839
retete culinare - Cornulete fragede cu gem de prune 347840

COMENTARII (21)

babi5 1

08.11.2014, 08:27

Bunica,merisor Constelatialeu,Vladimir, mirela0911, reisnapr_2006, delia64 Gherga DanirlaRocsi, Mihaela63 va multimesc din suflet si ma scuzati ca va raspund mai tirziu dar nu stiu de ce nu vad mesajele

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:21

Ador Cornuletele!! Foarte bune!!

babi5 1

13.12.2014, 19:37

Multumesc mult draga mea tanyapatap si mie imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55