Cornulete fragede cu osanza

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 5244 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras La Ancuta....e vestita la cornulete....

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 g iaurt 3.5 grasime
  • un varf de cutit cu sare
  • 1 plic de finesse vanilia bourbon
  • 280 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 1 borcan cu gem de prune
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Mai intai am scos osanza de la congelator, am lasat-o 1/2 de ora apoi am taiat-o cuburi si am dat-o prin masina de tocat. Intr-un castr-on am pus galbenusurile, sarea, vanilia  si osanza si le-am omogenizat, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat bine, la final am pus faina cernuta si am framantat, nu foarte mult, cat sa obtinem un aluat nelipicios, am pus aluatul intr-o punga si l-am bagat la frigider cca 30 min. Dupa ce l-am scos de la frigider l-am impartit in 4 si am intins din fiecare bucata cate o foaie subtire pe care am impartit-o in patrate potrivite. Fiecare patrat l-am uns cu gem si am rulat formand cornuletul. Tava de la aragaz am tapetat-o cu hartie de copt si am asezat cornuletele in tava, am bagat tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min, pana cand incep sa se rumeneasca. Apoi le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.Sunt foarte fragede....

TIPS-URI

1

sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda cornulete pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Catalina L 1

24.02.2016, 10:39

cred ca se topesc in gura

mirela0911 1

24.02.2016, 21:12

Vai, da' ce bune-s!

-Licurici- 1

26.02.2016, 14:19

Minunate cornuletele!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata