Cornulete fragede cu rahat

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 30603 vizualizari

 

Reteta este luata de pe blogosfera culinara, nu stiu exact de unde, dar important este ca sunt extrem de bune.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200 gr.untura
  • 550 gr.faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4-5 linguri lapte batut
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:
  • 400 gr.rahat
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Mai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o consistenta mai tare sa nu se lipeasca de maini, daca este necesar se adauga 2 linguri de apa rece. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin pana pana taiem rahatul in bucatele mici pentru umplutura.

Aluatul in impartim in 10-12 bucati care se indind cu sucitorul in forme rotunde, eventual se decupeaza cu o farfurie mare de desert pentru a obtine forme egale. Foaia rotunda se imparte in 8 triunghiuri egale, la baza fiecarui triunghi se aseaza o bucatica de rahat si se ruleaza in forma de cornulet. Cornuletele formate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana capata culoare aurie.

Dupa ce cornuletele s-au racit putin se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Se servesc foarte bine cu o ceasca de cafea, lapte sau ciocolata calda.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu rahat 152789
retete culinare - Cornulete fragede cu rahat 152790
retete culinare - Cornulete fragede cu rahat 152791
retete culinare - Cornulete fragede cu rahat 152792
retete culinare - Cornulete fragede cu rahat 152793

COMENTARII (31)

bucatarimcudiana 1

21.03.2012, 14:07

multumesc miuta

Zamfira 1

30.03.2012, 18:58

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 20:52

multumesc zamfira

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: