Desert cornulete fragede cu untura

de Rocsi in Prajituri, 3 Ian 2012 | 70410 vizualizari

 

Asta este reteta copilariei si cornulete pe care le adoram, asa ca pentru Revelion le-am pus in practica....Se topesc in gura, sincer!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr smantana
  • 500 g untura
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • 1300-1400 gr faina 
  • Umplutura:
  • 1 castron cu nuca macinata
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 esenta rom
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • putin lapte pentru inmuiat nuca
  • rahat
  • zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu untura:

Aluat: Smantana si untura (la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.

La final punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.

Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.

Umplutura: Nuca macinata o amestecam cu cacaua, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta. Amestecam bine ingredientele uscate, apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta. Rahatul il taiem fasiute pe lung.

Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.

Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica de rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.

Asezam cornuletele in tava, apoi le dam in cuptorul incins la temperatura medie.

Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maxim!

Cat timp se coc acestea, pregatim alta tava de cornulete. Si procedam la fel pana terminam aluatul.

Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca, apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Se pastreaza in cutii sau intr-un bol, dar le acoperiti sa nu se usuce.

Oricum rezista mult ,in caz ca nu se mananca repede.

Vi le recomand cu drag!

 

 

TIPS-URI

1

 Cantitatea de faina difera, depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete