Cornulete fragede cu untura

de CarmenBlue in Dulciuri, 24 Iun 2015 | 7647 vizualizari

 

Am gasit o reteta absolut minunata de cornulete fragede, care m-a incantat, mai ales ca am putut sa o fac cu aproape o saptamana inainte de a pleca la sat, la mama soacra, la Ruga de Rusalii. Sunt delicioase si, intr-adevar, au ramas proaspete si fragede si dupa 8 zile cand au fost devorate! Multumesc, vio-dreams!
http://www.caietulcuretete.com/2015/05/cornulete-fragede.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g untura alba de porc
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 5-6 linguri otet
  • cca 1 kg faina
  • nuci sau rahat
  • esenta vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt.

Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se amesteca. Incepeti sa adaugati faina cernuta pana devine un aluat omogen. 

Acest pas e foarte important. Aluatul se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 24 de ore.

A doua zi, se scoate aluatul din frigider. Se imparte in opt. Se ia cate o bila de aluat si se intinde intr-un cerc care se taie in 8 raze, sau in functie de cat de mari doriti cornuletele. Se pune cate o bucatica de rahat la baza triubghiului si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Ultimele doua bile de aluat le-am intins intr-un dreptunghi, le-am uns cu magiun de prune (silvoita facuta in casa :D), am presarat nuca macinata mare. Am rulat de pe latura  mare si am taiat cu cutitul.

Se coc aproximativ 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pudreaza cu zahar praf.

Sunt absolut colosale. Se topesc in gura. Multumesc, Vio!

 

TIPS-URI

1

Aluatul pastrati-l 24 ore in frigider. Apoi coaceti cornuletele cu cel putin o zi inainte de a le consuma, ideal ar fi chiar 2-3 zile,

2

Sunt deosebit de fragede. Se vor manevra cu grija.

3

Nu se unge cu ulei si nici nu se pune faina pe masa de lucru.

4

Aluatul este unul deosebit de bun si e usor de lucrat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu untura 387814
retete culinare - Cornulete fragede cu untura 387815
retete culinare - Cornulete fragede cu untura 387816
retete culinare - Cornulete fragede cu untura 387817
retete culinare - Cornulete fragede cu untura 387819
retete culinare - Cornulete fragede cu untura 387820

COMENTARII (12)

CarmenBlue 1

25.06.2015, 09:11

Va multumesc, oameni dragi!

Rocsi 1

25.06.2015, 10:44

Sunt cele mai bune!

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S