Cornulete fragede cu untura si cu nuca

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 38997 vizualizari

 

Aceasta este reteta mea de cornulete fragede cu untura si cu nuca pe care a placut-o atat de mult Ancuta la Satic,vara trecuta cand a avut loc una dintre intalnirile bucatarasilor.M-am gandit sa postez reteta ca poate ii este dor Ancutei de cornuletele mele :P :)))

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 300 g untura de porc
  • 350 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 pahar cu apa
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura si cu nuca:

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o lamaie, extractul de vanilie si apa. Framantam bine aluatul si-l dam pentru vreo doua ore la frigider, invelit intr-o folie alimentara.

Scoatem aluatul de la rece, rupem din el bilute mici si formam cornulelele. Asezam cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 170-180 grade C pana devin rumene.

Cornuletele fierbinti le pudram cu zahar pudra vanilat, le lasam sa se raceasca si le depozitam in cutii cu capac.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura si cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Aletta 1

07.02.2017, 11:41

hmm, ce bune sunt, o sa fac si eu

Micaela 1

21.12.2017, 10:27

buna dimineata, este ok aceasta reteta, dar lipseste ceva , lipseste zaharul din aluat, imi aduc aminte soacra mea punea, ca doar faina, untura si nuci cu esente nu are un gust prea bun toate retele gasite contin si zahar in aluat sunt cantitati egale. apoi apa se poate inlocui cu lapte?
merci mult. astept un raspuns
toate cele bune

mena29 1

21.12.2017, 11:59

Micaela, te asigur că sunt niște cornulețe delicioase exact asa cum este rețeta , fără zahăr în aluat. Am specificat în rețetă ca vom trece cornulețele fierbinți prin zahăr pudră vanilat. Cornulețele au trecut testul cu brio în rândul bucatarașilor care le-au gustat, la întâlnirile organizate ale bucatarașilor. Pentru gustul nostru au fost suficient de dulci pentru ca ele fierbinți fiind, se prinde de ele foarte mult zahar pudră. Sunt sigură însă că nu este o problema dacă vrei tu, să adaugi și puțin zahar în compoziție. Eu nu am înlocuit apa cu lapte deci nu pot să-ți răspund.
O zi buna îți doresc și spor la treburile de acum, înainte de sărbători!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede