Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 56145 vizualizari

 

Dragii mei, aceasta este reteta cu nr 1 la mine in caietul de prajituri si este scrisa cu vreo 25 ani in urma. Sunt niste cornulete aperitiv foarte, foarte bune. Azi m-a sunat fiica mea si m-a rugat sa le fac. Si fiindca vorba multa este saracia omului, sa trecem la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml lapte
  • 200 gr margarina
  • 175 gr (1 cutie) Ceva fin de la Delaco
  • seminte de mac, susan sau chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco:

Intr-un castron se pune faina in care se face o adancitura, se adauga laptele caldut, drojdia, zaharul si sarea si se face o maia care se lasa sa creasca 15 minute.

Intre timp separam doua oua, albusul de galbenus si intr-o cratita topim margarina. Adaugam peste faina galbenusurile si Ceva fin de la Delaco, apoi incepem sa framantam adaugand treptat margarina topita pana terminam. Daca mai este necesar adaugam lapte sau faina (este importanta calitatea fainii). Framantam pana obtinem un aluat elastic, bun de intins. Cand terminam cu framantatul acoperim castronul cu un servet curat si lasam sa creasca o ora.

Apoi rupem din aluat cate o bucata cat un mar mai mare si cu sucitorul facem un cerculet cat mai subtire, apoi cu un cutit impartim cercul in 4 parti obtinand astfel 4 triunghiuri. Fiecare triunghi il impartim in alte patru parti. Incepem sa modelam cornuletele incepand de la baza catre varf. Apoi le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, le lasam sa mai creasca 15 minute, apoi le introducem in cuptorul incins la 180 grade. Cand cornuletele s-au rumenit frumos sunt gata pentru a putea fi servite.

Pofta buna, ca aveti la ce!

TIPS-URI

1

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

2

Cine doreste poate opta sa adauge deasupra seminte de mac,susan sau chimen.

3

Se poate pune si parmezan sau telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornulete sarate cu Ceva Fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de broccoli si branza