Cornulete umplute-bestial de gustoase

de pansy1 in Prajituri, 8 Apr 2010 | 24873 vizualizari

 

Reteta o am tot din caietul de retete al mamei mele.Sunt absolut bestiale cornuletele astea.Pe masura ce trece timpul sunt si mai bune.Dar va asigur ca nu au apuca sa treaxa prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • -250 g unt
  • -3 galbenusuri de ou
  •  -500 g faina cernuta
  • -coaja de la o lamaie
  •  -esenta de vanilie
  • -cam 5 Lg (linguri) de smantana  sau cat inghite aluatul
  • -zahar vanilat
  • -1/4 lg ( lingurita )sare
  • -untura de porc,cam 3 Lg
  • ptr umplutura:
  • -500 g rahat taiat cubulete mici sau
  • -150 g nuca macinata sau mac macinat
  •  -150 g zahar 
  • -50 ml lapte 
  • -1 albus
  • -esente de vanilie si rom ,dupa gust
  • ptr ornat:
  • -200 g zahar praf pentru ornat
  • -3 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute-bestial de gustoase:

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.

Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati.

Fiecare bucata din cele 4 se intinde sub forma de cerc.Prima  se unge cu untura de porc,in start subtire

Se adauga a doua foaie care se unge si ea cu untura si asa mai departe cu celelate 2 foi La sfarsit cele 4 foi suprapuse se ruleaza Se imparte sulul obtinut in 8 parti egale. Se ia pe rand cate o parte,se aseaza cu sectiunea in sus si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se sectioneaza in forma de cruce cu un cutit ascutit,si tot asa,se impart mai departe in cate parti dorim. Se pune umplutura dorita spre marginea exterioara si se ruleaza. Se aseaza cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pun in cuptorul preincalzit la 200* C.Se coc cam 25-30 de minute la foc mediu.Ele nu trebuie sa fie prea bronzate,cum mi-a iesit mie ultima tava. Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat. Din cantitatea asta mi-au iesi  3 tavi. Penru umplutura de nuca se fierbe nuca cu zaharul si laptele pana iese un sirop gros,la sfarsit se aduga mirodeniile iar dupa ce compozitia s-a  racit se adauga albsul de ou batut spuma. Pentru umplutura de mac,se macina macul,se amesteca cu zaharul si 2 linguri de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul si se incheaga putin amestecul.Dupa ce il racim adaugam albusurile batute spuma,zahar vanilat si amestecam.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete umplute-bestial de gustoase-0
Cornulete umplute-bestial de gustoase-1
Cornulete umplute-bestial de gustoase-2
Cornulete umplute-bestial de gustoase-3
Cornulete umplute-bestial de gustoase-4
Cornulete umplute-bestial de gustoase-5
Cornulete umplute-bestial de gustoase-6
Cornulete umplute-bestial de gustoase-7
Cornulete umplute-bestial de gustoase-8
Cornulete umplute-bestial de gustoase-9
Cornulete umplute-bestial de gustoase-10
Cornulete umplute-bestial de gustoase-11

COMENTARII (5)

carmenvlad

carmenvlad 1

27.01.2011, 05:42

La multi ani si la mai multe retete delicioase. Cornuletele arata chiar "bestial" si cred ca sunt o incantare pentru noi privitorii si un deliciu pentru voi.

elena1988

elena1988 1

01.03.2011, 09:45

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

21.10.2014, 11:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!