Desert cornuletele copilariei

de mamaieelena in Prajituri, 17 Oct 2013 | 103543 vizualizari

 

Ei da, am avut si eu copilarie si nu oricum, ci cu rasfat, asa cum au fost multi copii pe care parintii lor si i-au dorit. Iar aceste cornulete sunt tocmai prajiturile cu care mama ne rasfata in dupa-amiezele de iarna si erau foarte gustoase. De altfel si ale mele au fost aproape la fel de bune.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g untura (osanza)
  • 150 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 3 oua
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 350 g gem de prune
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuletele copilariei:

Aluat: Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, apoi se adauga faina si se framanta o coca nu prea tare. Se lasa 15 minute sa creasca. Aluatul se face sul si se portioneaza egal, de dimensiunea unei mingi de tenis. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul in forma rotunda si apoi se taie din centru catre exterior raze, iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza apoi de la baza catre varful aluatului, formandu-se un cornulet. Se pun in tava si se baga apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc usor.

Umplutura: intr-un castron se pune gemul si peste el toata nuca si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza bine.

Cornuletele se tin in cuptor pana se rumenesc, apoi se rastoarna imediat peste zaharul pudra, se pudreaza si se aseaza pe o tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuletele copilariei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede