Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post

de nadina73 in Piine, 3 Mar 2010 | 5374 vizualizari

 

Cum le zicea pe timpuri

Extraordinar de bune ,moi pufoase

 

INGREDIENTE

  • 6oo ml lapte caldut sau apa(daca se fac de post)
  • 1 kg faina cernuta
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • ulei sau un galbenus pt uns(ulei daca e de post)
  • cascaval,susan,mac pt presarat deasupra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza putin cu laptele (apa ) caldut apoi se amesteca cu faina cernuta si se framanta(eu o framant in masina de paine)se lasa la dospit 30 minute

apoi pt a se lucra  mai usor cu aluatul fiind cantitate mare se imparte in doua.Apoi fiecare parte(din cele 2) se mai imparte fiecare in cate 12-13 bucati care se formeaza niste cordoane ,snur care se inoada (pur si simplu se face ca un nod) si se lasa din nou la dospit .Cand am teminat cu toate de inodat se incepe cu prima care a fost inodata si o intindem cu sucitorul in forma de triunghi(cel putin cat de cat de triunghi) se pot face si umplute daca doriti cu cascaval ,rahat,mac,susan....................dupa care se incepe cu partea mai lata si se ruleaza spre varf,dupa care se da forma de corn(adica se indoaie putin) se unge cu galbenus de ou sau putin ulei daca e de post si se pun in tava neunsa si se coc.

sant extraordinar de bune,daca va mai amintiti cand eram pe timpuri ..............copii si erau"cornuri cu 25 de bani" erau minunate

la fel vor iesi si acestea,meritta sa le incercati

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post 20168
retete culinare - Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post 20169
retete culinare - Cornuri "25 BANI" -retaeta si pt cele de post 20170

COMENTARII (5)

FlyingRoo 1

22.04.2010, 17:26

Ba pardon, eu mi le amintesc cand erau de 20 bani! ... Hmm, cred ca tocmai mi-am dezvaluit varsta!

Tania 1

29.11.2010, 18:47

Chiar acum am si scos cornuletele din cuptor si is asa de bune precum arata si in poza, sint fooaaarte buuune, bucuria sotului meu ca tot are timp de cind imi povesteste de timpurile cind minca cornulete de 20 de banuti cu ciocolata azi ii fac surpriza....Bineinteles ca le-am facut de post si i-am adaugat un pic de coaja de lamiie,vanilie si un picut de nucusoara.
Multumesc mult nadina ma surprinzi ca intodeauna 5 furculite de la mine

diaconta 1

29.11.2010, 19:09

ai sa-mi dai rest din 100 sau imi dai de toti banii?nu ma lasa sa-ti dau decat 4 furculite,cineva ne saboteaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S