Cornuri

de yammy in Prajituri, 4 Mai 2009 | 11978 vizualizari

 

Cornuri moooooi, se pot umple cu diverse umpluturi atat sarate cat si dulci.

 

INGREDIENTE

  • un plic drojdie uscata
  • o linguritza rasa de sare
  • 6 linguri miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500-550 gr faina
  • 25 gr unt
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri:

-drojdia se pune intr-un bol, peste ea o lingurita de zahar si umpic de lapte caldut, se lasa 15 min sa se umfle
-se pun toate ingredientele intr-un castron (poza 1)
-se framanta bine, bine (poza 2)
-se lasa 50 min sa creasca
-dupa ce a crescut se intinde aluatul pe planul de lucru, sa nu fie nici foarte subtire nici foarte gros:), se taie in forma de cerc apoi se taie in 4 si fiecare bucata in 2 (poza 3)
-se umple cu finetti, dulceatza, rahat, etc si se ruleaza incepand cu latura mare catre varf (poza 4)
-se pun in tava si se ung cu ou batut, deasupra se pune susan (poza 5)
-se coc 15 min la 180 grade 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri 2407
retete culinare - Cornuri 2408
retete culinare - Cornuri 2409
retete culinare - Cornuri 2410
retete culinare - Cornuri 2411
retete culinare - Cornuri 2412
retete culinare - Cornuri 2413
retete culinare - Cornuri 2414

COMENTARII (5)

Oana 1

04.05.2009, 19:17

Ce bine arata

milkaela 1

11.02.2010, 14:10

am facut ieri si foarte bune sunt....in 2 ore nu mai aveam nimic....bv

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S