Cornuri branzoase

de La Ancuta in Piine, 19 Feb 2011 | 5062 vizualizari

 

by Laura Laurentiu. Merita incercate, sunt minunate.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 g unt topit
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar

Umplutura:

  • 100 g barnza de vaci
  • 100 g telemea
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns
  • 1 ou pentru finisat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri branzoase:

Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca.

Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut.

Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte). Framantam un aluat elestic, care se desface de pe mana. Daca este prea lipicios putem sa mai adaugam putina faina iar daca nu este destul de elastic mai adaugam putin lapte.

Acoperim si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:

Amestecam bine branza, telemeaua si untul, pana devin pasta.

Rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 cm.

Ungem foaia cu toata umplutura. Rulam apoi dinspre partea cea mai ingusta.

Acoperim si lasam sa stea 20 de minute.

Intindem din nou aluatul in foaie dreptunghiulara si rulam dinspre partea ingusta. Lasam sa mai stea inca 20 de minute.

Ungem bine planul de lucru cu ulei apoi intindem pentru ultima data aluatul si taiem triunghiuri.

Rulam fiecare triunghi de la baza la varf si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa mai stea 15-20 de minute, timp in care incingem cuptorul la 180 de grade.

Ungem cornurile cu ou batut si dam la cuptor 10 minute la 180 de grade iar apoi reducem focul la 170 de grade si mai lasam 10-15 minute, pana se rumenesc.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (asta daca puteti) :).

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri branzoase 86228
retete culinare - Cornuri branzoase 86229
retete culinare - Cornuri branzoase 86230
retete culinare - Cornuri branzoase 86231
retete culinare - Cornuri branzoase 86232
retete culinare - Cornuri branzoase 86233
retete culinare - Cornuri branzoase 86234
retete culinare - Cornuri branzoase 86235
retete culinare - Cornuri branzoase 86236
retete culinare - Cornuri branzoase 86237
retete culinare - Cornuri branzoase 86238
retete culinare - Cornuri branzoase 86239

COMENTARII (59)

gugugh 1

22.02.2011, 12:53

acum le fac si eu, abia astept sa le pap

gugugh 1

22.02.2011, 14:20

sunt gata , o minunatie de gust

La Ancuta 1

22.02.2011, 15:20

Gugugh ma bucur ca iti plac. Ai fost foarte rapida

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55