Cornuri Bratislava

de - Andreea - in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 6204 vizualizari

 

Datorita cuptorului nu am obtinut aspectul minunat al acestor cornuri dar va pot asigura ca gustul este : DIVIN ! E tot ce poti cere de la un corn : bun,pufos...
Merita incercate >:D

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina alba tip '00'
  • 30 gr zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua

Pentru umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • coaja rasa de portocale
  • 150 gr zahar vanilat
  • 150 ml apa

1 ou pentru uns

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .

Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.

Adaugam laptele si incepem sa framantam .

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul cu folie de plastic ( optional) si dam la frigider.

Intre timp preparam umplutura.

Punem nuca intr-un bol impreuna cu coaja rasa de portocala.

Separat preparam un sirop din zahar si apa ,lasam sa fiarba 2 minute si il amestecam cu nuca.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim modeland bilute.

Cu ajutorul unui sucitor, intindem fiecare bila.Punem din compozitia de nuca in mijloc si rulam intorcand usor la capete.

Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 180 grade.Inainte de a pune tava la cuptor ungem cornurile cu albus.

Le lasam pana se auresc frumos la suprafata.

 

TIPS-URI

1

Pentru cornurile Bratislava exista si un al doilea tip de umplutura : cu mac,stafide,zahar pudra si apa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)