Cornuri Bratislava

de Andreea Caroline in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 2465 vizualizari

 

Datorita cuptorului nu am obtinut aspectul minunat al acestor cornuri dar va pot asigura ca gustul este : DIVIN ! E tot ce poti cere de la un corn : bun,pufos...
Merita incercate >:D<

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina alba tip '00'
  • 30 gr zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua

Pentru umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • coaja rasa de portocale
  • 150 gr zahar vanilat
  • 150 ml apa

1 ou pentru uns

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .

Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.

Adaugam laptele si incepem sa framantam .

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul cu folie de plastic ( optional) si dam la frigider.

Intre timp preparam umplutura.

Punem nuca intr-un bol impreuna cu coaja rasa de portocala.

Separat preparam un sirop din zahar si apa ,lasam sa fiarba 2 minute si il amestecam cu nuca.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim modeland bilute.

Cu ajutorul unui sucitor, intindem fiecare bila.Punem din compozitia de nuca in mijloc si rulam intorcand usor la capete.

Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 180 grade.Inainte de a pune tava la cuptor ungem cornurile cu albus.

Le lasam pana se auresc frumos la suprafata.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru cornurile Bratislava exista si un al doilea tip de umplutura : cu mac,stafide,zahar pudra si apa)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri Bratislava 315745
retete culinare - Cornuri Bratislava 315746
retete culinare - Cornuri Bratislava 315747
retete culinare - Cornuri Bratislava 315748
retete culinare - Cornuri Bratislava 315749
retete culinare - Cornuri Bratislava 315750
retete culinare - Cornuri Bratislava 315751
retete culinare - Cornuri Bratislava 315752
retete culinare - Cornuri Bratislava 315753
retete culinare - Cornuri Bratislava 315754

COMENTARII (28)

getix 1

04.10.2014, 11:11

Foarte bine arata !

Andreea Caroline 1

04.10.2014, 11:50

Timi

Andreea Caroline 1

04.10.2014, 11:50

Getix

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L